Tips voor een regenachtige dag in de Efteling

Als het buiten koud en guur is, kun je binnen mooi deze podcast luisteren. Maar nat weer hoeft je absoluut niet te weerhouden van een dagje Efteling! Vandaar deze aflevering die overstroomt van tips om een regenachtige dag in het park door te komen.

Een natte dag hoeft plezier niet dwars te zitten. Sterker nog: de Efteling is juist enorm charmant op zo’n dag! En bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.

De Bezorgde Vegaburgers

Jullie moeten de komende tijd onze nieuwsafleveringen gaan missen en daarom deze week een éxtra lange nieuwsaflevering. De Efteling maakt het ons dan ook wel héél makkelijk door bergen nieuws te veroorzaken. Zo komen een glas-in-loodraam, enkele vergunningsaanvragen, een nieuw informatiebord én het circusthema in deze aflevering voorbij. En uiteraard de laatste stand van het onderhoud, kort nieuws en reacties op jullie reacties.

Niet gevreesd overigens: ondanks dat we de komende weken geen nieuwsafleveringen zullen opnemen, staat er wel een aantal onderwerp afleveringen voor jullie klaar!

NieuwsPaul Sprangers
Reacties van luisteraars

De afgelopen afleveringen kwamen we er steeds niet aan toe om reacties van jullie te beantwoorden. Dat moet natuurlijk rechtgezet worden. We trakteren jullie dus wederom op een bonusaflevering waarin we reageren op veel van jullie reacties!

We willen bij deze alle luisteraars enorm bedanken voor het luisteren en uiteraard voor al jullie feedback, vragen en andere opmerkingen! Blijf ze zeker insturen via de website of Twitter: @kboodschap

NieuwsPaul Sprangers
Liefde voor de Efteling

Waar komt onze liefde voor de Efteling vandaan? Dat proberen we in deze aflevering uit te zoeken. Wanneer kwamen de vlinders? Hoe is die liefde gegroeid? Waar is de vonk écht overgesprongen?

En mooi meegenomen: We duiken daarvoor ons verleden in, wat ons direct de kans geeft om onszelf wat uitgebreider voor te stellen. Die hadden jullie nog van ons te goed!

't Verdiende Loon

Het lang besproken biertje waar "Ons Fons" aan heeft meegebrouwen is eindelijk verkrijgbaar in de Proeftuyn in het Loonsche Land. Dat vraagt om een smaaktest door casual-bierdrinkers en laat ons dat nu net zijn. Dus speciaal voor jullie zijn we op een vroege zondagochtend naar ’t Loonsche Land getrokken om te kijken, ruiken en proeven van het blonde brouwsel.

En het spreekt voor zich: Geen 18, geen alcohol.

Roversnest

Nog meer nieuws! We bespreken deze week of advocaat Wolf aan de slag kan, een nieuwtje over attractie 2020, het nieuwe horecapunt aan het Dwarrelplein én we geven een lesje geschiedenis over Kaatsheuvel. Pittige kost, maar gelukkig worden we deze week bijgestaan door Philip! En het lukt ons ook nog eens om “achterstallig” onderhoudsnieuws weg te werken.

NieuwsPaul Sprangers
Advocaat Wolf

Deze week is het tijd om wat grote Efteling nieuwsitems door te spitten. Zo werd onder andere duidelijk dat attractie 2020 een kiddy coaster wordt, dat Symbolica een THEA award won en dat de VR Droomvlucht is geopend. Daarnaast bespreken we de toekomst van de Bob en Pandadroom én het sprookje van het bier dat nog geen naam had is voorbij. Veel luisterplezier!

NieuwsPaul Sprangers
Dromen over 2030

Hoe ziet de Efteling er in 2030 uit? Dat gaan we uitzoeken na de eerdere, wat droge analyse van het ontwerpbestemmingsplan, want fantaseren en speculeren is natuurlijk veel leuker! Daarom kijken we in deze aflevering wat er allemaal mogelijk is binnen de kaders van het bestemmingsplan en de beschikbare ruimte.

We krijgen ieder 20 minuten om ons ideaalbeeld van de Wereld van de Efteling in 2030 te pitchen, maar natuurlijk vliegen we volledig uit de bocht… Drink ook een slokje slaapmiddel en droom lekker met ons mee!

Een kapbeitel overstemmen

Niet schrikken maar we hebben wederom een bomvolle nieuwsaflevering voor je klaar staan! Dit keer met veel follow-up, nieuws over de Boarding Pass en de Bob. Ook bespreken we dat de Efteling is verkozen tot beste themapark ter wereld (volgens lezers van themeparkinsider.com) en dat de Efteling het duurste pretpark van Nederland is! Da meende nie!?

NieuwsPaul Sprangers
Er mist daar mist

Voorbereidingen op de lente, een aantal heropeningen, de Nootsloop of de reorganisatie "aan de achterkant" van de organisatie. Dat zijn zomaar een paar onderwerpen die we deze week behandelen. Tijd voor klein nieuws en onderhoud in de wereld van de Efteling.

Voor de trouwe luisteraar op maandag: We hebben afgelopen weekend een extra aflevering over de heropening van de Python uitgebracht. Deze kun je hier luisteren.

NieuwsPaul Sprangers
Heropening Python

We moesten er vroeg voor uit bed, maar het was de moeite. Zaterdag 31 maart 2018 heropende namelijk de Python en wij waren erbij! Hoe voelt die nieuwe baan nu? Dat zoeken we voor je uit.

Daarnaast hebben we Frank Poels (Senior Uitvoerder) en Fons Jurgens (Eindbaas) gesproken over de nieuwe Python. Hoe hebben zij de, toch wat korte, projectperiode ervaren?

Het Vrolijkste nieuws in decennia

We hebben 4 weken aan Efteling nieuws in te halen! Met updates over o.a. bezoekersaantallen, Attractie 2020, het wachtrijbeleid én de Boarding Pass kun je ons wel bezig houden. En er is een verrassende sloop gestart.

NieuwsPaul Sprangers
Ontwerpbestemmingsplan Wereld van de Efteling 2030 (deel 2)

In het tweede deel van de uitgebreide special over het Masterplan voor de Wereld van de Efteling 2030 hebben we het over de dagrecreatie, verblijfsrecreatie en natuur. Terwijl we de veranderingen doorspreken ontdekken we per ongeluk hoe ze de westelijke uitbreiding gaan invullen! Of toch niet…

Ontwerpbestemmingsplan Wereld van de Efteling 2030 (deel 1)

Nu het ontwerpbestemmingsplan op 1 maart is  gepubliceerd is het de hoogste tijd voor onze special over het Masterplan voor de Wereld van de Efteling 2030! In dit eerste deel van onze 2-delige serie vertellen we je waarom dit zo'n belangrijke ontwikkeling is, wat ons opviel bij het doorakkeren van de plannen en staan we uitgebreid stil bij de consequenties voor verkeer en parkeren. Ook geven we je een mini-college Ruimtelijke Ordening en een geschiedenislesje. In deel 2, dat volgende week verschijnt, praten we verder over dagrecreatie, verblijfsrecreatie en natuur!

Koffiedik kijken
NieuwsPaul Sprangers
Fotograferen in de Efteling met Kris van de Sande

Hoe leg je de Efteling het allermooist vast op de gevoelige plaat? Die vraag proberen we in deze aflevering te beantwoorden. Dat doen we met de hulp van fotograaf Kris van de Sande (@krisfrombelgium), waarmee we het park intrekken. Dus luister mee naar de vele tips van Kris!

Luister je via een podcast app die chapter art ondersteunt? Kijk dan tijdens het luisteren af en toe naar de show art waar je een foto treft die Kris daar tijdens het opnemen heeft gemaakt.

Heb je zelf vragen aan Kris die je graag beantwoord ziet worden? Tweet ze dan naar ons of stuur ze in via ons contactformulier. We verzamelen ze en maken in de toekomst een aflevering met Kris waarin we ze gaan beantwoorden.

InterviewPaul Sprangers
Ons Fons

Tim en Paul waren er beide even tussenuit, dus er ligt voor 3 weken aan nieuws om doorheen te worstelen. En wat voor nieuws!

De Efteling heeft aangegeven in 2020 een nieuwe attractie te willen openen op Strookrijk. Er is nog niet veel bekend gemaakt, maar voor ons voldoende om te speculeren over wat daar gaat gebeuren. Én er is een nieuwe dubbel-CD uitgebracht. Én er is een nieuwe theatershow aangekondigd. Alsof daarmee de tijd niet gevuld kon worden spreken we ook nog wat laatste onderhoud en ander klein nieuws door.

NieuwsPaul Sprangers
Tips voor een dagje Efteling met kleine kinderen

De eerste keer dat je kleine kinderen meeneemt naar de Efteling kan best spannend zijn. Dat er voor kinderen veel vermaak is lijkt duidelijk, maar voor lange tijd weg van de gemakken thuis lijkt misschien een minder mooi vooruitzicht.

We nemen je deze week, als zelfverklaarde ervaringsdeskundigen, mee tijdens een dagje Efteling mét kleine kinderen. Met onze tips kom je zo’n dagje zonder problemen door.

Ben je geen ouder met jonge kinderen? Dan is deze aflevering een mooi kijkje in hoe de Efteling is opgezet om gezinnen met jonge kinderen te faciliteren. En mogelijk kun je de tips doorspelen aan mensen in je omgeving die er direct iets aan hebben. Daarnaast pik je meteen een graantje mee van onze opleiding Hogere Toiletkunde. Niet verkeerd toch?

Dus ga met ons mee op zoek naar koala’s!

AchtergrondPaul Sprangers
Onze 10 favoriete plekken in het Efteling park

We nemen je mee langs onze 10 favoriete plekken van het Efteling park. Wisselende en af en toe verrassende keuzes vormen de lijst in geen specifieke volgorde. En tja, we konden het niet laten om wat eervolle vermeldingen toe te voegen.

AchtergrondPaul Sprangers