Posts in Reportage
117: De opening van De zes Zwanen

Op zaterdag 28 september 2019 opende in het Sprookjesbos het 30e sprookje van de Efteling: De zes Zwanen. Een dag eerder kregen pers en fanmedia alvast een voorproefje en Kleine Boodschap was erbij. In deze aflevering nemen we jullie mee op ontdekking rond en in het sprookje, spreken we uitgebreid met algemeen directeur Fons Jurgens en hoofdontwerper Sander de Bruijn én geven we ons voorlopig eindoordeel.

ReportagePaul Sprangers
113: Afscheid van de Bob

Op 1 September 2019 reden er voor de laatste keer sledes door de baan van de Bob in de Efteling. We wisten al maanden dat dit moment ging komen en voor veel fans stonden de laatste dagen dus in het teken van afscheid nemen. De Efteling maakte van dat afscheid nemen een feestje en Paul en Marwin doen verslag. We spreken ook met Coen Bertens, Lex Lemmens, een van de personeelsleden die het laatste rondje reed én we spreken enkele fans en halen samen herinneringen op.

ReportagePaul Sprangers
101: Nieuwe wisseltentoonstelling in het Efteling Museum

Op zondag 7 juli heropende in de vroege ochtend het Efteling Museum haar deuren. Tijdens de sluiting van een maand werd de wisseltentoonstelling vervangen. Deze nieuwe tentoonstelling staat in het teken van sprookjes die je via een interactieve ervaring kunt ontdekken. Is het alleen leuk voor kinderen? Of is het ook leuk voor de liefhebber? Paul en Yves praten er samen én met Olaf Vugts over.

76: De Vijf Zintuigen Efteling Pubquiz 2019

Zondag 24 februari 2019 vond De Vijf Zintuigen Efteling Pubquiz 2019 plaats in het Carrouseltheater in de Efteling. Wij waren erbij en hebben daar samen met de andere deelnemers een ontzettend toffe middag gehad. Speciaal voor iedereen die er niet bij kon zijn, maar wel de sfeer wil proeven hebben we onze microfoons meegesjouwd en een verslag gemaakt van de middag. Én je kunt ook een beetje meespelen met de quiz! We hebben een aantal vragen opgenomen waar je aan het einde van de aflevering de antwoorden van hoort, dus succes met het beantwoorden!

ReportagePaul Sprangers
51: Fata Morgana tijdens onderhoud

Nee, dit is geen luchtspiegeling. Deze speciale bonusaflevering staat volledig in het teken van het groot onderhoud dat de afgelopen 5 weken is uitgevoerd aan Fata Morgana! We trokken onze veiligheidsschoenen aan voor een bezoek aan de nu écht Verboden Stad. We nemen een kijkje op 't plein, in de opstaphal en de vernieuwde Bazaar én varen zelfs een rondje in de attractie tijdens de uitvoering van de laatste werkzaamheden. Onderweg spreken we met Lead Engineer Oscar Vink en Uitvoerder en manusje-van-alles Frank Poels over alle werkzaamheden en verbeteringen. Innoekoesoeboetroes!

ReportagePaul Sprangers
48: Première CARO

Op zaterdag 15 september ging de nieuwe Efteling-theatershow CARO in première, en wij waren erbij! In deze bonusaflevering nemen we jullie mee naar de rode loper, delen we (enigszins overdonderd) onze eerste reactie na de show met jullie én hebben we interviews met componist René Merkelbach, art director Robert-Jaap Jansen, kledingontwerpster Carla de Kroon en creatief directeur Olaf Vugts. Fijne voorstelling!

ReportagePaul Sprangers
41: Avondboodschap

Vrijdagavond 10 augustus 2018 vond dan eindelijk de eerste editie van Avondboodschap plaats, de speciale avond voor en door onze luisteraars! Voor de entree van de voormalige Waterorgelfoyer (hoe toepasselijk?!) spraken we met enkele luisteraars en werden we onderworpen aan lastige vragen en pittige stellingen! Een memorabele avond. We zijn iedereen zeer dankbaar voor hun aanwezigheid en bijdragen! Of je er nu wel of niet ook zelf bij was, je kan de avond nu ook terugluisteren! Volgend jaar weer?

ReportagePaul Sprangers
36: Opening van de Vrolijke Noot

Vandaag opende het nieuwe restaurant "De Vrolijke Noot" op het Dwarrelplein in de Efteling. En aangezien een kleine boodschap in het Frans "La Place" is mocht het Kleine Boodschap-team natuurlijk niet bij de opening ontbreken! In deze extra bonusaflevering blikken we terug op de historie van de locatie, waarbij ook Vrolijke Noten 1.0 en 2.0 de revue passeren, struinen we rond in het nieuwe restaurant, delen we onze eerste ervaringen én hebben we gesprekken met commercieel directeur Jeffrey Jansen van La Place én creatief directeur Olaf Vugts van de Efteling.

34: GuestHouse Hotel

Eind juni opende het GuestHouse Hotel in hartje Kaatsheuvel. Dit bijzondere hotel is voor de Efteling wat de partnerhotels voor Disneyland Parijs zijn, of de Gasthäuser in Rust voor Europapark. Maar wat is het nu eigenlijk precies voor hotel? Wij van Kleine Boodschap zoeken het in deze bonusaflevering voor je uit! We vragen initiatiefnemer (en oud-Eftelinger) Coen Schelfhorst het hemd van het lijf en krijgen een exclusieve rondleiding. En voor wie tot het laatst blijft luisteren hebben we nog een leuke verrassing...

15: Heropening Python

We moesten er vroeg voor uit bed, maar het was de moeite. Zaterdag 31 maart 2018 heropende namelijk de Python en wij waren erbij! Hoe voelt die nieuwe baan nu? Dat zoeken we voor je uit.

Daarnaast hebben we Frank Poels (Senior Uitvoerder) en Fons Jurgens (Eindbaas) gesproken over de nieuwe Python. Hoe hebben zij de, toch wat korte, projectperiode ervaren?

ReportagePaul Sprangers