Posts in Interview
104: Meer fotografie in de Efteling met Kris Van de Sande

Kris Van de Sande schuift weer aan en we hebben het dit maal uitgebreid over fotografie in de Efteling. Waar de vorige afleveringen meer de techniek indoken en daarna jullie vragen beantwoordden, houden we het nu heel praktisch. En vergeet ook zeker niet de bijhorende video op YouTube te checken waarin Kris je meeneemt tijdens het maken én bewerken van ’n foto!

100: Kleine Boodschap 100

Op zaterdag 6 juli was het dan eindelijk zover: we namen onze 100e aflevering op mét een publiek van ruim 80 luisteraars, in de Huyskamer van het Landhuys van Efteling Bosrijk! Natuurlijk vlogen we even over het belangrijkste nieuws van de afgelopen week heen, maar ook spraken we uitgebreid met ontwerper Robert-Jaap Jansen over zijn bijna 40-jarige loopbaan bij het park én liet huiscomponist René Merkelbach ons horen hoe hij de muziek voor Symbolica heeft gecomponeerd. Tot slot was er natuurlijk gelegenheid voor vragen vanuit het publiek. Kon je er niet bij zijn? Dan kan je Kleine Boodschap 100 nu van begin tot eind terugluisteren! En was je er wel bij? Dan kan je volop herinneringen ophalen. Op naar de volgende 100!

94: Ruud Bos documentaire making-of

We hebben er als Efteling liefhebbers lang naar uitgekeken, maar de Vijf Zintuigen documentaire over muzieklegende Ruud Bos is eindelijk te zien op Youtube. Samen met Marwin en Sander, twee belangrijke mensen achter de schermen, gaan we dieper in op het maken van de documentaire. Hoe pak je zoiets aan? Hoe verliepen de opnames? En natuurlijk: wat gebeurde er allemaal achter de schermen? 

Tip: Uiteraard zit deze aflevering vol spoilers, dus kijk eerst de documentaire zelf.

Bekijk de documentaire en foto’s van achter de schermen

67: Marwin van de Hoeve over De Vijf Zintuigen

Deze week bij Kleine Boodschap: een openhartig interview met Marwin van de Hoeve, de man achter fancommunity De Vijf Zintuigen en bovenal Efteling-liefhebber in hart en nieren. We praten over zijn liefde voor het park, het ontstaan en de groei van De Vijf Zintuigen en de vele evenementen die door de jaren heen zijn georganiseerd, maar ook over fotograferen in de Efteling, het samenwerken met Efteling-coryfeeën, de band met EuropaPark en het overlijden van Ton van de Ven. Tot slot blikken we vooruit op de toekomst van De Vijf Zintuigen en de samenwerking met de Efteling.

Meegebrachte items

Oude projecten van Marwin

InterviewPaul Sprangers
62: Mario Dieltjes over het groen in de Efteling

In deze bijzondere reportage zijn we voor openingstijd te gast in de Winter Efteling! Deze keer gaan we op pad met Mario Dieltjes, groenbeheerder bij het park. Tijdens onze wandeling vertelt Mario honderduit over het groen, de bomen en de planten in het park, maar ook over de waterpartijen, de dieren en de verharding. Kortom: een aflevering volledig gewijd aan de landscaping van de Efteling, die het park zo uniek en adembenemend mooi maakt!

InterviewPaul Sprangers
60: Wessel Wit over Looopings, Efteling en (fan)media

Als je Efteling nieuws volgt, dan kun je niet om Looopings heen. In deze aflevering gaan we in gesprek met Wessel Wit, oprichter en eigenaar van de pretparknieuwssite. We vragen hem het hemd van het lijf over het ontstaan en het succes van Looopings, de hoogte- en dieptepunten, maar ook staan we uitgebreid stil bij de relatie tussen de Efteling en (fan)media, in het verleden, heden en toekomst.

InterviewPaul Sprangers
9: Fotograferen in de Efteling met Kris van de Sande

Hoe leg je de Efteling het allermooist vast op de gevoelige plaat? Die vraag proberen we in deze aflevering te beantwoorden. Dat doen we met de hulp van fotograaf Kris van de Sande (@krisfrombelgium), waarmee we het park intrekken. Dus luister mee naar de vele tips van Kris!

Luister je via een podcast app die chapter art ondersteunt? Kijk dan tijdens het luisteren af en toe naar de show art waar je een foto treft die Kris daar tijdens het opnemen heeft gemaakt.

Heb je zelf vragen aan Kris die je graag beantwoord ziet worden? Tweet ze dan naar ons of stuur ze in via ons contactformulier. We verzamelen ze en maken in de toekomst een aflevering met Kris waarin we ze gaan beantwoorden.

InterviewPaul Sprangers
3: Interview met Efteling-icoon Mari van Heumen

Mari van Heumen is een Efteling-legende die van 1972 tot en met 2007 bij het park heeft gewerkt en nog steeds betrokken is.

In dit interview bespreken we de tijd van Mari bij de technische dienst, waar hij onder andere meewerkte aan het Kabouterdorp, Spookslot, Fata Morgana en Droomvlucht. Daarnaast is Mari actief geweest binnen de beveiliging en bedrijfshulpverlening binnen het park én is hij jaren betrokken geweest bij de personeelsvereniging.

Veel verhalen achter de schermen en vooral “veul verhoalen van vruger”, dus veel luister plezier!

InterviewPaul Sprangers